Ιλισίων 13, ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΑΘΗΝΑ

 211 1161 542

6945 378 698

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

«Δεν είμαστε απλά κοινωνικά όντα, είμαστε homο vinculum, είμαστε εκείνοι που δένονται. H στενή σύνδεση με τους άλλους είναι ο κώδικας επιβίωσης του είδους μας και η μεγαλύτερη πηγή ανεφοδιασμού»

Susan Johnson

Δυο άνθρωποι που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί, ενώνονται μεταξύ τους σε μια σχέση αγάπης μέσα από την οποία αναπτύσσεται η εμπιστοσύνη, η εκτίμηση και ο σεβασμός. Ενώ η σχέση ξεκινά με αληθινές υποσχέσεις, στην πορεία της ζωής μπορεί να προκύψουν δυσκολίες επικοινωνίας που θα την επηρεάσουν αρνητικά. Ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει τις προσωπικές του σχέσεις, επηρεάζεται από την εμπειρία που έχει στην πατρική του οικογένεια.

Μέσα από τη θεραπεία Ζευγαριού, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο συσχέτισης, όπου το ζευγάρι θα μπορέσει να νιώσει ξανά ασφάλεια και να βιώσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Μέσα από τη θεραπευτική διαδικασία είναι σημαντικό να ανοιχτεί ένας νέος διάλογος, μέσα από τον οποίο το ζευγάρι θα μπορέσει να επικοινωνήσει και να διαπραγματευτεί τα συναισθήματά και τις ανάγκες του, δίνοντας έτσι ένα νέο νόημα στη σχέση του.

Στην πραγματικότητα το ζητούμενο του ζευγαριού δεν είναι άλλη μία μάχη εξουσίας, αλλά η επιθυμία να συνδεθεί και να έρθει πιο κοντά με τον/την σύντροφό του.

Οι συνεδρίες ζεύγους γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους και η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 1 ώρα και 20 λεπτά.