Ιλισίων 13, ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΑΘΗΝΑ

 211 1161 542

6945 378 698

ΙΩΑΝΝΑ ΒΕΛΗΜΒΑΣΑΚΗ

Ψυχολόγος • Ψυχοθεραπεύτρια • Οικογενειακή θεραπεύτρια

Απόφοιτος ΕΚΠΑ, προγράμματος Ψυχολογίας • Masters degree in Guidance and Counselling Skills

Αρ. Άδειας Επαγγέλματος 1857/17-1-2008

Η εκπαιδευτική μου διαδρομή στο χώρο της ψυχικής υγείας ξεκινά από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζεται με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Brunel στο Λονδίνο.

Κατέχω Πιστοποίηση Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην Παιδοψυχιατρική από το ΚΣΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πιστοποίηση Συντονίστριας Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων.

Ακολουθώντας την πεποίθηση πως η μάθηση δεν σταματάει ποτέ, συνέχισα την εκπαίδευσή μου στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία, στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων για την απόκτηση ειδίκευσης στην Ψυχοθεραπεία και την Οικογενειακή Θεραπεία, έχω εκπαιδευτεί στην EMDR θεραπεία για την αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος αλλά και στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία (EFT) για τη στήριξη του Ζευγαριού και της Οικογένειας μέσα από τη θεραπεία Ζεύγους.

Στο χώρο της ψυχικής υγείας δραστηριοποιούμαι ως ψυχολόγος από το 2000. Στο ιδιωτικό μου γραφείο στην Αθήνα, εργάζομαι ως συμβουλευτική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια. Δουλεύω ατομικά και ομαδικά με ενήλικες, εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες.

Θεωρώντας ότι, η οικογένεια είναι το σημαντικότερο σύστημα στη ζωή του ατόμου, με τις πιο ισχυρές αλληλεπιδράσεις, οι οποίες καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνει το κάθε μέλος να σχετίζεται στη ζωή του με άλλα άτομα, ακολουθώ ως ψυχολόγος προσέγγιση Συστημικού – Συνθετικού τύπου στις θεραπείες Ατόμων, Οικογενειών και Ζευγαριών και δημιουργώ Βιωματικές και Συμβουλευτικές Ομάδες Γονέων και Ενηλίκων.

Είμαι κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου, τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, δόκιμο μέλος της EMDR- HELLAS, επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχολογικής και Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Παιδιών - Εφήβων - Ενηλίκων, συνεργάτης του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Μνήμης Εργασίας από την Cogmed Working Memory Training.